Fínsky punč


 1/2 litrov silný čierny čaj
1/2 ks  citrónová kôra
5 ks klinček
1 ČL citrónová šťava
3/4 litrov červené  víno
175 ml portské víno
175 ml koňak
250 g kryštálový cukor
podľa chuti kardamón
1 hrsť  mandlí
trochu škorice
Do silného čaju nasypeme nastrúhanú citrónovú kôru, kardamon, pridáme klinčeky ,Začneme  vlievať citrónovú šťavu a  krátko dáme povariť.
 Potom do punčového základu prilejeme červené burgundské víno, portské víno a koňak, prisypeme kryštálový cukor,
Poriadne  premiešame aby  sa cukor  začal rozpúšťať a nakoniec krátko  povaríme.
Z  punču vyberieme korenie a  nalejeme do pohárov s mandľami,  poprípade škoricou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára